Kantarelltoast med getost



Eftersom jag hade en del kvar av mitt grekiskalantbröd som jag använt till bruschetta så fick det användas en sista gång till kantarelltoast. Första gången jag provar mig på detta och absolut inte sista gången heller. Precis som bruschetta är detta gott, enkelt och går fort att göra.

Först förvälde jag kantarellerna och sedan stekte dem i smör. Efter det så värmde jag på brödet i ugnen, till det nästan blivit gyllenbrunt. tog ut brödet, lade på svampen och getosten och körde in dem i ugnen igen för att bli gyllenbruna.

Som synes på bilden blev de lite brända, men det var inget man kände av. Ringlade lite olivolja på, salt behövdes inte eftersom getosten i sig är lite salt.

Kan rekommendera att testa detta, för sig själv som ett mellanmål eller annars perfekt som en förrätt.

Bruschetta!



Något som är riktigt enkelt, tar inte så lång tid och är väldigt gott är bruschetta. Detta har jag lagat ett par gånger och det har fått bra respons så jag tänkte dela med mig av det recept som jag använder mig av.

Först så tärnar och kärnar jag ur tomaterna, kvisttomater är godast att använda just för att de har en sån god smak. När detta är gjort så hackar jag de övriga grönsakerna som ska vara med, här kan man ta nästan precis vad man vill ha. Det är också en bra grej med bruschetta att man kan ta lite av varje, göra lite kylskåpsrensning. Sedan blandar jag ihop allt i en bunke, slår på lagom med olivolja, salta och peppra. smaka av om det behövs mer eller om det är någon annan krydda man vill använda. Sedan värmer jag brödet i ugnen på 250 grader. Tid beror lite på hur tjocka skivor man har, men bara man håller koll på dem så det inte blir bränt. Sen när de har blivit gyllenbruna tar jag ut dem, gnider en halv vitlöksklyfta på ovansidan, ringlar lite olivolja och strör på lite flingsalt. Sen är det dags att lägga på det som man hackat tidigare.

När detta är klart är det bara att avnjuta dem, som dom är eller tillsammans med soppa som jag har på bilden.


Impuls och gamla rutiner.



Som alla vet så handlar man impulsartade saker ibland, idag var en sådan dag. Gogreens salsa och bön blandningar har alltid intresserat mig, men jag har aldrig riktigt lagt manken till att köpa någon för jag inte vet vade jag ska göra med dem. Idag så tog jag en salsa orginal och resonerade "det kan jag nog göra något av senare". Vet inte riktigt vad jag ska göra med den, men kanske använda i nån form av gryta eller tillsammans med de andra på bilden.

Till höger så hittade jag majs som är blandad med soltorkadtomat, något som jag verkligen gillar och denna är tänkt att användas i nån form av pasta eller bara, helt enkelt, vändas ner i en sallad.

Till vänster så gjorde jag som jag brukade göra förr, ganska ofta faktiskt, köpte Abbas rökta musslor. Riktigt goda med en lagom rökigt smak och bra sälta. Dessa kommer definitivt hamna i nån form av pasta rätt. om de blir för sig själva eller kanske till sammans med några andra skaldjur vågar jag inte lova. Men ner ska det!

Zetas 40års jubileum olivolja



Har ni sett en snyggare olivolja förr?? nää, trodde väl inte det!

RSS 2.0