Bruschetta!

Något som är riktigt enkelt, tar inte så lång tid och är väldigt gott är bruschetta. Detta har jag lagat ett par gånger och det har fått bra respons så jag tänkte dela med mig av det recept som jag använder mig av.
Först så tärnar och kärnar jag ur tomaterna, kvisttomater är godast att använda just för att de har en sån god smak. När detta är gjort så hackar jag de övriga grönsakerna som ska vara med, här kan man ta nästan precis vad man vill ha. Det är också en bra grej med bruschetta att man kan ta lite av varje, göra lite kylskåpsrensning. Sedan blandar jag ihop allt i en bunke, slår på lagom med olivolja, salta och peppra. smaka av om det behövs mer eller om det är någon annan krydda man vill använda. Sedan värmer jag brödet i ugnen på 250 grader. Tid beror lite på hur tjocka skivor man har, men bara man håller koll på dem så det inte blir bränt. Sen när de har blivit gyllenbruna tar jag ut dem, gnider en halv vitlöksklyfta på ovansidan, ringlar lite olivolja och strör på lite flingsalt. Sen är det dags att lägga på det som man hackat tidigare.
När detta är klart är det bara att avnjuta dem, som dom är eller tillsammans med soppa som jag har på bilden.
Kommentarer
Trackback