Ossobuco alla milanese

 
 
I lördags så lagade jag mat ifrån en av de kokböcker som jag fick när jag fyllde år. Av Jimmy och Therese fick jag en stor kokbok som heter "Italien - den kompletta kokboken". Här finns en hel del olika recept, alltifrån förrätt, första huvudrätte, andra huvudrätten till soppor, grönsaksrätter och efterrätter.
 
Så alltså, i lördags så testade jag att laga Ossobuco alla milanese - Ossobuco som i Milano. Det vart väldigt gott och detta är något som jag kan rekommendera. Det bör sägas att köttet ska puttra i minst 1½ timme, så vill man ha mat inom den närmsta halvtimmen så är detta inte riktigt det rätta att laga. Så se till att börja tidigare så det finns tid, för det är verkligen värt att stå ut väntan.
 
  • 4 skivor kalvlägg, cirka 4 cm tjocka.
  • 50 g smör
  • 1 1/4 dl vitt vin
  • 400 g passerade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 msk finhackad persilja
  • vetemjöl, till panering
  • salt
  • nymalen peppar
Skölj köttskivorna och klappa dem torra med hushållspapper. Gnid in dem med salt och peppar. panera med vetemjöl och skaka av överflödigt mjöl. Smält smöret i en stekpanna med höga kanter och bryn köttskivorna på båda sidorna. Deglacera ( vispa ur) stekpannan med vinet och reducera en aning. Rör ner passerade tomater och krydda med salt och peppar. Lägg på lock och låt puttra på låg värme i minst 1½ timme. Vänd skivorna flera gånger i tomatsåsen under tillagningen. När köttet börjar att lossna ifrån benet är det klart. Finhacka vitlök och blanda med citronskal och persilja. Strö över köttskivorna strax före servering.
 
 
Det kan verka som om det är mycket att göra eller så, men det är faktiskt inte det. Jag lovar att det är värt det, smaken och lukten. Ska ni testa ett nytt recept eller bara vill laga något gott i helgen, så varför inte testa detta.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0