Mumsfilibaba!

Ett glas rödvin medan ragú alla bolognese puttrar i stekpannan. De senaste dagarna har jag lagat en hel del italiensk mat, mer än vad jag tidigare har gjort. Ett nytt recept varje kväll, hittar alltid något som känns spännande eller något som jag funderat på men inte ätit, ännu. Igår så lagade vi en bolognese, som sagt. Visst har vi ätit det tidigare, men ingen som var riktigt italiensk. Här var det både riven morot, selleristjälkar, gul lök och pressad vitlök som fanns, tillsammans med bland annat torkad karl-johan svamp som blötlades för att senare strimlas och läggas ner i bolognesen.

Tyvärr så fick jag ingen bild på själva maträtten, utan det fick bli en bild ur boken. Jag kommer lägga in receptet senare ikväll så ni också kan testa att göra en äkta ragú alla bolognese.

Såg också Tom Alandhs dokumentär om Anna Lindh och hennes liv, från barndom fram till sin bortgång. Som vanligt när Alandh gör dokumentärer så är de välgjorda och intressanta. Stundtals roliga, stundtals allvarliga.
Finns på Svt Play fram till den 11 oktober. Länk nedan.
Kommentarer
Trackback