Grundrecept för fisk i foliepaket.

Testade ett nytt recept ifrån min Italien kokbok. Detta recept är, som titel ovan antyder, ett grundrecept. Jag använde lax denna gång, men det är minst lika gott med torsk eller annan valfri fisk. Hädanefter kommer jag att följa detta recept när jag ska laga fisk i ugn.
- 4 Fiskfiléer á 200g
- Saften av 1 citron
- 4 Tomater
- 1 Gul lök
- 1 Vitlöksklyfta
- 4 msk olivolja, plus extra till smörjning
- 8 Timjankvistar
- Salt
- Nymalen peppar
Värm ugnen till 175C grader och pensla fyra ark aluminiumfolie med olivolja. Skölj fiskfiléerna, klappa dem torra och krydda med citronsaft och salt och peppar. Skala och skiva tomater, lök och vitlök. Lägg 3 tomatskivor på varje folieark, lägg på lök och vitlök och krydda med salt och peppar. Lägg en fiskfilé ovanpå, täck med resten av tomatskivorna, toppa med 2 timjankvistar och ringla över olja. Vik upp aluminiumfolien kring fisken och vik ner ändarna. Ställ in formen i ugnen i 15 minuter. Servera i folien.
Kommentarer
Trackback