Ny favorit

Vad ni ser framför er är troligen en ny favorit i köket. Pasta med blandade bönor, stora vita bönor, kidney bönor samt kikärtor.

Två gånger, inom loppet av några veckor, har jag lagat denna rätt. Väldigt enkelt så klart.

Blandar bönorna med majs, hackad rödlök och tomat. Sedan ringlas olivolja över och salt och peppar kryddas med.

Pastan kokas enligt bruksanvisningar på paketet och efter att det runnit av så häller man på lite olivolja så den inte fastnar. Nu plockar man fram valfri tomatsås, egen komponerad eller köpt spelar ingen roll. Häll i så mycket som du känner är lagom, hiva ner bönsalladen och blanda runt alla ingredienser. Slå även på Sambal Oelek, valfritt!

Ställ tillbaka kastrullen på plattan och vrid på värmen igen, när det börjar fräsa lite lätt så rör konstant om i cirka 30 sek. Då blandar sig pastan med alla ingredienser, bönorna blir lite lätt varma och pastasåsen sätter sig bättre.

Sen är det bara att lägga upp på tallriken, riva över en vällagrad parmesan, rekommenderar zetas 22mån, och släng på lite basilika blad.

Sa ju att det var enkelt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0