Pasta Amore eller Pasta no more?

De som känner mig eller har lärt känna mig de senaste åren vet att ett av mina stora intressen i livet är mat. Inte bara själva matlagningen utan även själva måltiden i sig. Eftersom jag bor själv, i min egna lägenhet med eget kök, så bestämmer jag till hundra procent över vad som lagas till middag. I början så lagade jag mat som inte tog så lång tid eftersom jag inte var van vid att laga själv samt att jag var lite lat.

Vart efter som tiden gick började jag lägga ner mer tid på matlagningen, börja laga mer mat ifrån grunden, vilket är något alla borde testa på någon gång. Eftersom jag är väldigt förtjust i mat som kommer ifrån medelhavet i allmänhet och ifrån Italien i synnerhet så har det blivit att jag konsumerat pasta i olika former flera dagar i veckan. som mest har det vart pasta 4-5 dagar i veckan, nästan.

Då jag lagat pasta ifrån grunden har det mest handlat om själva såsen till som jag gjort ifrån grunden. Hacka tomater, lök, vitlök med mera och låtit det koka ihop för att sen småputtra under lock under en längre tid, ibland bortåt 25-30 minuter.

Idag har jag dock kommit fram till något, något som faktiskt gjorde mig aningen ställd. Jag har inte ätit pasta på över EN HEL VECKA!

Det har aldrig hänt tidigare, någonsin. Åtminstone en eller två dagar har jag ätit pasta tidigare, när jag bodde hemma men denna vecka som vart har jag inte ens vart nära att greppa tag i ett paket med pasta eller spaghetti. Jag har inte ens tänkt tanken på att göra det heller, jag har funnit något annat att äta istället.

Sallad och couscous är alltså det som jag har ätit istället för pasta. Fast tro inte att jag ätit det varje kväll. För det har jag verkligen inte gjort.

En sak är säker. Jag kommer fortsätta att äta sallad och couscous, säker äta det fler gånger i veckan än pasta. Inte för att jag har blivit trött på pasta, känner bara att det kan vara trevligt att ägna sig åt något annat, något nytt att experimentera med.

För visst är det väl det som är så roligt med matlagning, att få experimentera och pröva på nya saker, nya recept som man inte gjort tidigare. Vare sig det är något ur en tidning eller något man kommit på helt själv.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0