Recept för en regning dag!
Eftersom det nu har regnat ganska länge och det ser inte ut att avta inom den senaste timmarna, så passar det utmärkt att ta sig en värmande fika. Vad passar då bättre än att baka lite rabarber- och jordgubbsrutor.
Detta recept är hämtat ifrån Tasteline.com.
2. Lägg smöret i en skål och smält det på svag värme i mikron. Rör ner socker, råsocker, ägg, mjöl och vaniljsocker med en slev till en slät smet. Häll den i långpannan.
3. Ansa och skala rabarbern. Skär den i fjärdedelar på längden. Lägg ut rabarbern i ett rutmönster på smeten och fyll hälften av rutorna med halverade jordgubbar.
4. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig när den är klar. Dra kakan ur pannan med hjälp av bakplåtspappret och stjälp över långpannan. Låt svalna. Skär kakan i bitar
Detta recept är hämtat ifrån Tasteline.com.
Ingredienser
200 gram |
5 dl |
1 dl |
4 st |
6 dl |
1 tsk |
300 gram |
250 gram |
Tillagning
1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg två bakplåtspapper omlott i en långpanna (ca 30x40) cm.2. Lägg smöret i en skål och smält det på svag värme i mikron. Rör ner socker, råsocker, ägg, mjöl och vaniljsocker med en slev till en slät smet. Häll den i långpannan.
3. Ansa och skala rabarbern. Skär den i fjärdedelar på längden. Lägg ut rabarbern i ett rutmönster på smeten och fyll hälften av rutorna med halverade jordgubbar.
4. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig när den är klar. Dra kakan ur pannan med hjälp av bakplåtspappret och stjälp över långpannan. Låt svalna. Skär kakan i bitar
Kommentarer
Trackback