Gratinerade grönskalsmusslor

Gratinerade grönskalsmusslorg till rec
Här kommer recept på de musslor som jag, Jimmy och Therese åt i torsdags. riktigt goda och lättlagade, passar bra att äta pasta till och ett gott bröd, exempelvis grekiskt lantbröd.

Ingredienser

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Portioner: 4

500 grönskalsmusslor
2 msk ströbröd
3 msk nyriven parmesanost
1 msk finskuren gräslök
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
1/2 dl olivolja
1/2 citron, rivet skal
1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
1/2 tsk flingsalt
1/2 krm svartpeppar, malen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225˚C.
2. Blanda ströbröd med ost, gräslök, dill och persilja. Smaksätt oljan med citronskal, vitlök, salt och peppar.
3. Lägg de frysta musslorna i ugnssäker form. Fördela ostblandningen på musslorna och droppa över oljan.
4. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.
5. Servera musslorna med bröd och sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0