Gratinerade grönskalsmusslor
Ingredienser
Tillagningstid: Max 20 minSvårighetsgrad: Medel
Portioner: 4
500 grönskalsmusslor
2 msk ströbröd
3 msk nyriven parmesanost
1 msk finskuren gräslök
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
1/2 dl olivolja
1/2 citron, rivet skal
1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
1/2 tsk flingsalt
1/2 krm svartpeppar, malen
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225˚C.
2. Blanda ströbröd med ost, gräslök, dill och persilja. Smaksätt oljan med citronskal, vitlök, salt och peppar.
3. Lägg de frysta musslorna i ugnssäker form. Fördela ostblandningen på musslorna och droppa över oljan.
4. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.
5. Servera musslorna med bröd och sallad.
Kommentarer
Trackback