Ett Nytt inlägg
Mycket har hänt sedan det senaste inlägget. Som bekant blev det inga biljetter till Bruce, blev Eldkvarns 40års jubileums box, Den goda skörden, istället. Fullspäckad med låtar, över 600 st., samt en massa snygga bilder och text i form av en stor bok. Kommer bilder på den senare.
Annars så har en tenta avverkats och en ny kurs påbörjats, en riktigt mustig sådan. Vetenskaplig rapport ska författas på lite för kort tid känns det. Känns som de dagarna som kommer så blir det ohyggligt mycket skrivande. Tur är väl då att det är en Committ julfest inplanerad på onsdag, samt ett litet julbord med ett antal vänner på lördag.
Till detta Julbord har det delats ut diverse uppgifter när det gäller matlagningen, eftersom det blir en form av knytis nu när alla är studenter och kanske inte har den tjockaste av plånböcker, speciellt inte nu i juletider. Apropå juletider, har ännu inte handlat några julklappar ännu mindre tänkt på av jag skall köpa, får ta en funderare ganska snart julklappar ska inhandlas snart, får inte glömma det.Finner det allt svårare att köpa julklappar numera. Vet inte vad det beror på. Tror det kan vara att jag inte är lika kreativ i mitt julklappshandlande numera. Får även den känslan av att jag köpt bort min kreativitet. Alltså, jag har redan köpt en massa saker så jag inte längre kan komma på något nytt att handla. Om jag kunde göra en graf över detta så skulle den pekat nedåt de senaste två åren, för det har verkligen känts som jag har, som sagt, svårare att komma på sker. Ska försöka råda bot på detta det här året.
Åter till julbordet. Janssons frestelse har jag alltså beordrats att tillverka i mitt kök. Ser framemot det med blandade känslor. Dels kommer det bli roligt att få ta sig an något annat än pasta, couscous, lax och det andra som jag frekvent brukar laga här. Dels är just det som är lite skrämmande, att laga något som jag aldrig testat på förr. Funderar starkt på att test laga lite på fredag. Så ja kan få in den rätta svingen tills lördagen. Vill att det ska smaka gott och vara något som jag kan vara stolt över.
Ja vet, vara stolt över mat. Kanske låter konstigt, men för mig som har mat/matlagning som ett av mina många, och stora, intressen i livet så vill jag gärna laga något som jag kan vara stolt över att det faktiskt är JAG som gjort. Något som jag kan sätta mitt namn på. Ungefär som "svenskt sigill" eller "Svanmärkt". Typ "Approved By Fant" ja, det låter som något man kan lite på och konsumera.
I lördags var det pubtömning på kåren och det var riktigt kul. Bra förfest, bra snack, häng och stämning på kåren samt en bra kebab efteråt. Ungefär allt det som en riktigt bra utgång bör innehålla. På tal om kebab, har nu hittat mitt favorit kebabställe, smakar nästan som hemma i Köping, där kebaben är allra bäst. För det är alltid kebaben på hemmaplan som är den bästa.
Orient Kebab heter det stället iaf. Riktigt god kebab och de gånger jag har vart där, dvs. två, så har det aldrig vart speciellt mycket folk vilket är ganska skönt.
Idag beställde jag även tågbiljetter hem. Tisdag kl 10.00 går tåget mot Köping om jag nu bestämmer för att ta tåget vill säga. Är vädret bra så kommer jag ta och packa in delar av mitt bohag och fara hem med bilen.
Nu börjar jag få slut på saker att berätta om, eller ja, Ikväll äter jag toskansk tomatsoppa med kräftstjärtar. Bara så ni vet.